Nieuws van Rood Cycle-Center

De nieuwe Strand fiets: Son of the Beach

Hier zijn ze dan de eerste foto’s : De beste en snelste strand fiets welke wij ontwikkeld hebben!
Achterbrug hebben we wat langer gemaakt, zodat de fiets in het mulle zand super stabiel aanvoelt. Gevolg dat je beter en vooral makkelijker omhoog/ beneden rijd in het mulle zand.
Balhoofd hoek wat luier gemaakt, samen met de nieuwe voorvork is de fiets veel minder nerveus
Langere bovenbuis
Bredere achterbrug ideaal voor de brede strand banden.
Licht aluminium frame full carbon voorvork
Alle designs en kleuren mogelijk
Alle mogelijke afmontage s mogelijk
Uitgebreid getest in het duin en op het strand.
Test fietsen aanwezig
Flat(aero)bar of dropbar
Boost
Snel leverbaar
Kom langs in de winkel voor meer informatie of gewoon om hem te bewonderen!
@roodcyclecenter_strandteam

Cube

Wij hebben sinds kort het dealer schap van Cube bikes overgenomen van onze collega.
Het Duitse Cube staat bekend om zijn uitstekende prijs en kwaliteit verhouding en heeft een zeer uitgebreid assortiment fietsen, van kinder fiets tot e-bike van race fiets tot mountainbikes.
Door de lange levertijden in de fiets industrie druppelen de eerste modellen binnen maar, zal het zeker nog even duren voordat wij de gehele collectie compleet hebben staan.

Wijziging in opening datum!

Wij hebben besloten om de openingsdatum ( in ieder geval van de werkplaats) naar voren te schuiven vanwege de noodzakelijke lockdown , vanaf 18 januari aanstaande zal de werkplaats daarom geopend zijn op de nieuwe locatie op de voorburggracht 176.

Werkplaats 18 januari open op de nieuwe locatie!

Voorburggracht 176
1722 GT Zuid-Scharwoude
0226-341212
info@roodcyclecenter.nl

Winkel dicht, Werkplaats blijft open!

Met pijn in ons hart moeten wij helaas onze winkeldeur sluiten door de lockdown.
De werkplaats blijft wel open zodat wij uw fiets gewoon kunnen maken. Plan online uw reparatie in of bel even voor een afspraak.

Ook mogen wij gewoon verkopen via het click and collect systeem, bel, mail of bestel het online en wij leggen de onderdelen voor uw klaar zodat u ze kunt ophalen.

Wilt u graag een proefrit maken op een bepaalde fiets? Dat kan, wij komen graag bij u thuis langs.

Update nieuwe winkel

Wij zijn nu een maand verder en alles lijkt op schema te liggen qua verbouwing.  De werkplaats krijgt al aardig vorm, de natte ruimte waar wij uw fiets een volledige wasbeurt kunnen geven , (de fietswash) wordt ingericht.

Het magazijn is al geheel afgetimmerd en de eerste stelling kasten staan al klaar om gevuld te worden en eerste winkel wand is al voorzien van een stenen muur.
Komende week wordt er een begin gemaakt met het interieur en wordt de verlichting aangepakt.

De opening staat gepland op zaterdag 29 januari 2022 waar wij op die dag divers acties hebben.

#roodcyclecenter #1350m²fietsplezier

Begin november 2021 krijgen wij de sleutel van onze nieuwe winkel. Wij zullen dan meteen beginnen met verbouwen en inrichten zodat wij onze deuren op 29 januari kunnen openen van Rood Cycle-Center

Breaking Nieuws

Vandaag is het officieel: wij gaan verhuizen!!

Begin november 2021 krijgen wij de sleutel van onze nieuwe winkel deze is gevestigd aan de Voorburggracht 176 Zuid-scharwoude.

Samen met Sportswearhouse we gaan een unieke next level fietsen winkel creëren.

#staytuned #roodcyclecenter #uniek #bestbikeshopintown #specialist #custommade

Gelukkig mag onze winkel nog open blijven maar wel met een aantal maatregelen die zijn opgelegd.

Is uw fiets toe aan een reparatie en wilt u uw huis niet uit ,bel (0226-341212) of mail ons (bram@ditec2wielers.nl) en wij halen uw fiets op en brengen hem weer netjes terug wanneer deze gereed is

Bent u aan het nadenken om een nieuwe fiets aan te schaffen maar wilt u niet tijdens openingstijden langs komen, maak dan een afspraak op een ander tijdstip.

#steundelokaleondernemer #ridesolo #staysafe

Zolang als het kan, verantwoord is en mag zijn wij een soort van “normaal” geopend, maar wel volgens de adviezen van het RIVM.

We nemen oa. de volgende maatregelen:
– we houden even iets meer afstand.
– graag nieuwe reparaties telefonisch aanmelden. Dan kunnen we je wensen rustig doornemen.
– Bij een reparatie of gebruik van een testfiets maken we deze schoon.
– zul je ons wat vaker in de weer zien om de winkel, toonbank, pinautomaat etc. schoon te maken.

Voor mensen met cruciale beroepen maken wij plek vrij in onze planning. Waar mogelijk repareren we of plegen we onderhoud “klaar terwijl u wacht” en wanneer dit niet kan, met voorrang en zo snel als mogelijk. Een gratis leen (e)bike hoort ook tot de mogelijkheden.

mail: info@ditec2wielers.nl
telefoon: 0226-341212

Zolang als het kan, verantwoord is en mag zijn wij een soort van “normaal” geopend, maar wel volgens de adviezen van het RIVM.

We nemen oa. de volgende maatregelen:
– we houden even iets meer afstand.
– graag nieuwe reparaties telefonisch aanmelden. Dan kunnen we je wensen rustig doornemen.
– Bij een reparatie of gebruik van een testfiets maken we deze schoon.
– zul je ons wat vaker in de weer zien om de winkel, toonbank, pinautomaat etc. schoon te maken.

Voor mensen met cruciale beroepen maken wij plek vrij in onze planning. Waar mogelijk repareren we of plegen we onderhoud “klaar terwijl u wacht” en wanneer dit niet kan, met voorrang en zo snel als mogelijk. Een gratis leen (e)bike hoort ook tot de mogelijkheden.

mail: info@ditec2wielers.nl
telefoon: 0226-341212

Bike Show Langedijk.

Twee Langedijker ondernemers hebben de handen ineen geslagen om een uniek evenement te organiseren in Winkelcentrum Broekerveiling. ProSalton Sportswear uit Oudkarspel en Ditec2Wielers gevestigd in Noord Scharwoude organiseren op 21 en 22 februari de “Bike Show Langedijk”.

Tijdens de Bike Show zullen beide bedrijven laten zien wat ze te bieden hebben en wat de ontwikkelingen zijn op en rond de fiets. Ook zullen er enkele unieke fietsen te zien zijn en zijn diverse leveranciers aanwezig. Zo staan de merken Qwic, Gazelle, Maronne, Ridley, Willier en Niner op de show met de nieuwste modellen.

Bram Rood, eigenaar van Ditec2Wielers vertelt: “Ridley neemt de fiets mee waarop Tim Wellens afgelopen jaar in de Tour de France lange tijd de Bolletjes trui verdedigde en Willier laat de fietsen zien waarop de teams van Astana en Total Energy (van o.a. Nikki Terpstra) rijden”.

Prosalton Sportswear is wel bekend als leverancier van teamkleding, vele triatlon en wielrenteams rijden in de kleding van Prosalton. De Bikeshow Langedijk is een mooie gelegenheid om kennis te maken met de nieuwste kledingmodellen en materialen. Daarnaast is Prosalton Sportswear distributeur van diverse merken zoals F-Lite (onderkleding), H.A.D. Orginals headwear, Kidneykaren (Yoga) en dealer van o.a. Casco (helmen), Bont Cycling (fietsschoenen) en Garmin. Ook de collecties van deze merken zullen te zien zijn.

Recent is ProSalton Sportswear exclusief distributeur geworden van het Franse kleding merk G4 Dimensions van de voormalige wielerprof Geoffroy LeQuattre (Cofidis, Radioshack) en de collectie zal dus voor het eerst in Nederland te zien zijn op de Bike Show.

De Bikeshow Langedijk vindt plaats in Winkelcentrum Broekerveiling op vrijdag 21 februari van 11:00 tot 17:00 uur en zaterdag 22 februari van 9:00 tot 17:00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid (ook voor de (race)fiets) en de toegang is gratis.

Ditec2Wielers is sponsor geworden van wielervereniging West-Frisia.

West-Frisia behoort al jaren bij de beste clubs van Nederland en rijden met de elite ploeg een internationaal programma

Wij wensen alle leden alvast een mooi seizoen tegemoet.

Ambassadeurs  gezocht!

Het strand seizoen staat weer voor  de deur. Wij zijn op zoek naar 2 test rijders (man/Vrouw) die op ons materiaal willen rijden.

Wat kunt u van ons verwachten? U krijgt een complete strand-fiets en kleding in bruikleen.

Wat verwachten wij van de testrijders: het rijden van minimaal (x) aantal strandraces.

Dus heeft u altijd al eens willen rijden op vergelijkbaar materiaal als strandtopper Bram Rood…..dan is dit de kans!

Wat moet u doen om in aanmerking te komen ?

  • Stuur je motivatie en een korte beschrijving van jezelf naar bram@ditec2wielers.nl

Offroad finnmark

Bram gaat op 29-7-2019 de zwaarste mountainbike wedstrijd van de wereld rijden: de Offroad finnmark.

Hij zal met zijn team genoot Ramses een duo vormen en proberen de tijd van 2 jaar geleden te verbeteren, toen deden ze er maar 70 uur over.

De wedstrijd gaat over 700 km non stop en is een ware overlevingstocht er zullen 11 verzorgingsposten waar er geslapen en gegeten kan worden.

Volg de jongens op https://offroadfinnmark.no/home-of700/ 

Mooie korting op Niner-bikes!

Profiteer in de maand Mei van mooie kortingen op de Niner Bikes XC mountainbikes.
Kom langs in de winkel en laat je informeren door onze specialist Bram Rood.

Ditec2Wielers Triathlon Geestmerambacht.

De Triathlon Geestmerambacht slaat de handen in een met Ditec2Wielers om het evenement naar een nog hoger niveau te tillen! 

Na een vruchtbaar gesprek was het al snel duidelijk dat wij veel voor elkaar kunnen betekenen. Naast de triatlon willen wij gaan onderzoeken of wij ook een MTB-wedstrijd kunnen terugbrengen naar het Geestmerambacht!

Braderie 1ste paasdag

Het voorjaar is nu echt begonnen en het is weer tijd om naar buiten te gaan. Lekker op de fiets naar het werk of een  rondje op de racefiets of mountainbike.

Aanstaande zondag hebben we mooie voorjaars acties op fietsen en kleding. Kom gezellig langs, wij zijn er van 11.00-17.00 uur

Fiets experience dagen  22-23 maart

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart zullen wij een groots fiets evenement organiseren.

Iedereen kan zijn hart ophalen,iedere fietser komt hierbij aan bod, van de beginnende E-biker tot de fanatieke vakantie fietser ,of ben je je aan het orienteren bij de aanschaf van een ( nieuwe) racefiets/mountainbike, ook deze zullen getest kunnen worden

We hebben diverse merken die getest kunnen worden, denk hierbij aan Qwic, Gazelle, Ridley, Niner, Wilier en Jan Janssen.

Op beide dagen zullen er ook diverse producten vertegenwoordigd worden,denk hierbij aan SQlab ( zadels en handvatten) Lezyne (verlichting/navigatiesystemen) en nog veel meer…

Nieuwsgierig geworden…?

Kom langs en ervaar het ultieme (fiets)gevoel.

Accu testen

Bij ons in de winkel kunt uw nu uw e-bike accu laten testen. Wij hebben in onze werkplaats een professionele accu tester staan die de accu test op een aantal punten:

  • Simuleert het wegrijden en gewoon rijden
  • Test de accu met piekbelasting (straat condities)
  • Bepaal nauwkeurig de Remaining Capacity (rest capaciteit. Dit zegt wat de batterij vandaag kan leveren

Om de fietsbatterij te kunnen testen hebben wij de batterij en de lader nodig. Wij hebben minimaal 1 dag de tijd nodig om de test uit te voeren.

Het eindresultaat van de accutest ontvangt u van ons op papier. Hiermee wordt een duidelijk overzicht geleverd van de huidige staat van de accu, uiteraard geven we uitleg bij de test.

De kosten voor een accu test zijn €25,-

Gewijzigde openingstijden in de december maand.

Bram wint de KMC dijk tot dijk strandrace

Onze Bram wint”gewoon”de topcompetitie strandrace Dijk tot Dijk. Direct na het startschot reed Bram samen met 6 andere coureurs weg, vlak na het keerpunt bij Petten plaatste Bram een versnelling waar niemand een antwoord op had, met een lange solo reed Bram onbedreigd richting de finish in Julianadorp.

”Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje”

Nog even geduld en dan zijn zij daar,
hebben jullie je verlanglijstje al klaar?

Op 24 November meert de stoomboot met Sinterklaas en zijn pieten
in Langedijk weer aan..
en zullen daarbij een bezoekje aan Ditec2Wielers zeker niet overslaan.

Wat je ook hebt te vragen,de Sint en zijn pieten zullen bij Ditec2Wielers zeker slagen, een set mooie fietshandschoenen , een fietstas of een insteekslot, alles komt in de winkel aan bod

De schimmel van de Sint zal s avonds zeker weer rond gaan trippelen op de daken, om vervolgens in de schoorsteen van Ditec2Wielers te geraken.

De Sint heeft ons ook een opdracht meegegeven, alle kindjes kunnen op 24 November iets moois beleven, al zetten de kindjes na de intocht van de Sint en zijn pieten nou bij de schoorsteen hun schoen, dan zullen de fietspieten er wellicht iets lekkers in doen…..

De strandraces zijn in volle gang. Wij hebben speciale kettingbladen laten maken met onze naam erin gegraveerd. Bijna alles is mogelijk qua steek montage (direct-mount, steek 110 enz..) en het aantal tanden,  vraag ernaar bij ons in de winkel.

Hoe gaaf is het om je eigen naam in je kettingblad te hebben staan?

Winterfair Langedijk

Op 9 november vindt de jaarlijkse winterfair in Woonrijk Langedijk weer plaats. Dit jaar staan wij met vele andere (lokale) ondernemers op deze fair.

De winterfair begint om 18.30 tot 21.30 uur, wij hebben diverse leuke aanbiedingen…. tot vrijdag!

**Ons assortiment breidt uit!**

Terug van weggeweest zijn de fietsen van Jan Jansen.
Deze fietsen worden met de hand gebouwd in Nederland en zijn uw ideale partner voor verre reizen op fietstochten.

Op het sportieve segment voegen wij Wilier toe aan het assortiment, deze Italiaanse fietsen blinken uit in schoonheid en kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs.

Tevens ruimen we alle 2018 modellen van Cortina, Gazelle en Isaac op tegen messcherpe kortingen die kunnen oplopen tot 30%

Herfst actie

De herfst is begonnen de dagen worden korter daarom hebben wij de gehele herfst een verlichtings- actie:

De xlc galeo koplamp- en een xlc achterlicht (4027) van €19,95 voor €14,95

             

***Nieuw in ons assortiment QWIC E-Bikes***

Qwic is een Nederlands merk wat alleen maar elektrische fietsen maakt, waardoor design en betrouwbaarheid in een hoog vaandel staan
In het assortiment bij QWIC vindt u voorwiel-motoren,
midden- motoren en achterwiel-motoren.

Elk QWIC frame is handgemaakt en wordt uitvoerig getest op kwaliteit, stijfheid en rijeigenschappen. Het lichtgewicht aluminium frame heeft inwendige versterkingen voor verhoogde stijfheid en wendbaarheid. Wat resulteert in de beste e-bikes in de markt.

Met de ruime keuze in accu’s kunt uw wel tot 230km fietsen op 1 accu. Beschikbare accu’s 375/ 470 / 625/ 735 WH.
Ervaar het ultieme fietsplezier.